НАЧАЛО ЧЕРВЕНОТО ПОНИ КЪЩАТА МУЗЕЙ ГАЛЕРИЯ


ИСТОРИЯ
 
ПЪРВИ ЕТАЖ  
ВТОРИ ЕТАЖ  


Къща – музей „Атанас Кръстев – Начо Културата” е разположена в центъра на архитектурно – историческия резерват Старинен Пловдив, на ул. „Д-р Чомаков” 5а, в непосредствена близост до Етнографския музей и на върха на Небет тепе.
Това е домът на човека наричан с любов от мнозина „кмета на Стария Пловдив”, дом, в който той е живял през последните 50 години от своя живот, и до последните си дни.
Музеят е основан през 2003 година, непосредствено след смъртта на бележития българин, отдал целия си съзнателен живот за възстановяването и популяризирането на архитектурния резерват „Старинен Пловдив”.
Освен съхранения характерен възрожденски интериор, типичен за старите пловдивски къщи, в музея посетителите могат да се докоснат и до атмосферата на неговия дом, до интимния му свят, съхранени чрез вещите и мебелите, които са го заобикаляли през целия му живот.
Всеки, който прекрачи прага на къщата може да разгледа неговата прочута колекция от произведения на изкуството. Да се наслади на платната на най – големите имена на съвременното българско изобразително изкуство и на много чужди автори.

  
            

            

КОНТАКТИ:
Старинен Пловдив
ул. "Д-р Чомаков" 5А
тел.: 032 625 792
моб.: 0888 262 615
gallery@redpony-bg.com